8/02/2010

Stuffad paprika i Sommarställestyle.

En av mina substituträtter på Sommarstället denna veckan blir:

Stuffad paprika med svarta bönor-röra
(med inspiration och recept från Angela)
  • 1-2 paprikor
  • 1 burk svarta bönor eller motsvarande egenkokta
  • lite mer än en halv burk krossade tomater
  • 3 tärnade morötter
  • 1 grovt hackad färsk gul lök med stjälk och allt
  • 1 tsk paprikpulver
  • svartpepper (efter smak)

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj bönorna om det är burkbönor. Lägg allt utom paprikorna i en matberedare och kör i ca 10 sekunder (jag tycker om att lämna lite bitar i min). Dela paprikorna på hölften, gröp ur kärnor och proppa dem fulla med bönröra. Lägg på ett ungssäkert fat och baka i ugnen i 20-30 minuter. Droppa lite god vinäger över dem vid servering.

Ett hett tips är att bara stuffa en paprika och få lite bönröra över. Gör en toppengod lunch/kvällsmat genom att värma bönröran och servera med ugnsbakad potatis (krydda med salt, peppar och basilika). 2 rätter i 1 - we like that!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar