Korngrynsrisotto med smörsteka höstprimörer, 1 pers
(visst har den ett otroligt tjusigt namn också? ;))
1/2 dl korngryn
1/2 grönsaksbuljongtärning
vatten
1/2 burk svamp eller motsvarande mängd egenplockad svamp
2 små morötter
1/2 gul lök
önskad mängd spetskål
Okej, jag vet inte riktigt hur vattenmängden är, eftersom jag bara slängde ihop det på fri hand. Men börja med 2 dl vatten och koka upp korngryn och buljongtärning. Låt sjuda under lock i 30 minuter. När korngrynen är färdigkokta så ska det fortfarande finnas vätska i kastrullen - det ska se lite grötaktigt ut!
Under tiden korngrynen kokar smörsteker du svampen och lägger undan den. Hacka löken i mindre bitar (jag föredrar lite större bitar), dela morötterna på längden och slanta dem. Skär spetskålen i mindre bitar. Stek lök och morötter långsamt och försiktigt på ganska svag värme i smör i ungefär 10 minuter. Stressa dem inte! Lägg i vitkålen, rör runt och lägg på ett lock. Låt steka under lock i 5-10 minuter. Blanda ihop svampen med korngrynen och servera korngrynsrisotton med de smörsteka grönsakerna. Voilá!