2/26/2011

Efterrätten ut först!

Igår ägnade jag mig åt kvaliteteshäng med samma fina vän, fast på kvällen och med helt annan mat inblandad - den här gången var det en egen variant på smörgåstårta som var på tapeten! Jag lämnar er med den teasern och gör istället som man ibland gjorde på kalas när man var lite och börjar med att ge er riktlinjer till vår löjligt enkla och löjligt goda efterrätt.

Schlut...

Banana split i kopp

God vaniljglass
Banan (ungefär 1/2 per person)
Vispgrädde
Rom
Mörk choklad (vi hade 72% fairtrade variant från Hemköp)

Vispa grädden till önskad konsistens och smaksätt med rom. Smält chokladen i vattenbad och blanda ut med grädde/mjölk (annars tokstelnar chokladen när den hamnar på den kalla glassen). Det här är ingen särskilt rinnig chokladsås, och inte blir den bildskön heller, men det var INTE vårat mål igår.

Lägg glassen längst ner i kopparna.
Skiva banan över.
Klicka över grädde .
Avsluta med att skeda chokladsås över.
Kura ihop er i soffan och mys (med fördel samma soffa som du sedan blir nedbäddad i när du inser att du inte orkar ta dig hem lite senare på kvällen. ;))

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar