Val Thorens mat var vad jag uppfattar som väldigt mycket traditionellt Franrike. Nybakta baguetter, croissanter, pain au chocolat, ruskigt gott vin och jag har ätit ostfondue för första (men garanterat inte sista!) gången i mitt liv!
Lunchpaus där en av oss beställde pasta bolognese och fick maten i en burk!
En annan lunch och jag skrattade hysteriskt åt den orangea korven som dök upp på min kompis tallrik. Tydligen smakade den inte alls illa, den grälla färgen till trots!
Varför kan inte svenska matbutiker ha stora ostdiskar, söta små bakverk och riktigt, färsk bakat bröd som inte är bake-off?
Fördelen med att dela lägenhet med andra matintresserade - förrättstallrik!
Ljuvligaste pizzan åt vi första kvällen vi kom fram. Efter 27 timmar i en buss och mackor till frukost och lunch hade förmodligen kryddat grus smakat gott, men stenugnsbakad pizza med massa grönsaker och så ett gott rödvin till det? Hejsan Frankrike, jag gillar dig med!
Aptiten jobbade jag upp i fina, fina längdspår.
Vad är mer franskt än nybakt baguette till frukost? :)
Mitt första möte med ostfondue. Ha-lle-lu-ja!
Sista-fikan-i-Frankrike-pain au chocolat och bokläsning.
Ni vet hur det är - hur underbart det än är att vara iväg och pröva nya saker och smaker är det alltid lika härligt att komma hem till sitt eget kök. Tack och hej Frankrike, vi ses ett annat år!
Så vackra bilder och mycket god mat!
SvaraRaderaMed bar motiv och lite solsken funkar till och med en mobilkamera... fast maten var godare än bilderna får den att se ut ändå! :)
RaderaMed den där maten (speciellt ostfonduen) och den miljön blev till och med jag sugen på att åka skidor :)
SvaraRaderaDu ser ut att ha haft en förträfflig vecka! Välkommen hem!
Ostfonduen var to die for, det lovar jag! Tack så mycket och tack det samma! :)
RaderaJag blir grymt sugen på att följa dina skidspår och ta mig en tur ner till Val Throrens. God mat, vackra vyer, frisk luft och VIN. Låter helt underbart! For the record så har jag aldrig provat ostfondue. ;)
SvaraRaderaOm du har möjlighet, så GÖR DET! Det slog mina upplevelser i svenska fjällen med hästlängder... och uppleva ostfondue gör en nog allra bäst på plats. Om jag inte minns fel så var det distriktet (Savoie tror jag det heter) som ostfonduen liksom kommer ifrån. Det lokala vinet passar med andra ord väldigt bra till det. Om nom nom! :)
RaderaVälkommen hem, kära plommon! Låter ju som att du har haft en alldeles underbar resa. Och snart ses vi, hurra!
SvaraRaderaTack så mycket! Åsa berättade att du fick åka iväg i-sista-minuten till Stockholm - hoppas den resan gick bra och att det inte var något kris-relaterat till det. Jippieyay för nästa veckas träff! :)
RaderaÅåh, finmat, finspår och finost. Mmm, och burkmat på annat vis! Kul! Och fint att du har haft en härlig semester.
SvaraRadera