2/26/2013

Det är fortfarande lika kul att göra beer can chicken!

Mat ska vara roligt.
Bortsett från "roligt" i bemärkelsen "trevligt" får det även vara roligt i bemärkelsen "framkalla skratt under tillagningen". En sak är säkert - den något bisarra synen av beer can chicken får mig att fnissa värre än en sjuåring som får höra ketchup som pruttar!

(att det dessutom är skrattretande enkelt är ju bara en bonus. 
Det är måndag, det behövs lite dåliga ordvisar i cyberspacen då!)

 
1 st hel färsk kyckling
1 st 33 cl burk med öl

Rub: 
2 tsk paprikapulver (1 rökt, 1 vanlig)
2 tsk muscovadosocker, mörkt
1 tsk malen chipotle chilipulver
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk spiskummin
1 tsk malen koriander
1 tsk timjan
1/2 tsk chiliflakes
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk liquid smoke

Samma lika som förra gången!
Ugnen på 200 grader. Blanda rub. Häll ut hälften av ölen (i annat kärl eller egen mun). Häll i 1/2-1 msk av rubben i ölburken. Gnugga in kycklingen med resten. Tryck upp burken i rumpan på kycklingen. Placera på ungsplåt med kanter. Tjoff! in i ugnen i en timme. Klart!

(fniss fniss)

4 kommentarer:

  1. Jag tycker också det är våldsamt kul, jag menar VEM kom på grejen (och uppenbarligen en bra grej) att stoppa en ölburk i häcken på en kyckling!?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Någon som uppenbarligen hade barnasinnet i behåll! Eloge till personen ifråga, helt klart! :)

      Radera
  2. Mmmm, vilken god middag det blev. Och kul hade vi!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Två flugor på smällen, med andra ord! Kul att ni gillade det! :)

      Radera