5/28/2015

Sötpotatispannkakor.

 
Det är något visst med helgmornar som är fulla med tid. Tid att ligga och dra sig i sängen, tid att lulla omkring i morgonrocken... och tid att äta pannkaksfrukost. Jag har som ett pågående, ytterst stillsamt och opretentiöst helgprojekt att hitta Det Ultimata Pannkaksreceptet och det här med sötpotatis, vanilj och kanel ligger väldigt bra till just nu.
 
Sötpotatispannkakor (glutenfria)
1,2 dl rårismjöl
0,6 dl rismjöl
0,6 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/4 tsk salt
1,2 dl mjölk
2 ägg
0,8 dl sötpotatispuré (ugnsbakad/kokt och stavmixad)
1 1/2 msk smält smör
2 msk muscovadosocker
1 1/2 tsk vaniljextrakt/pulver
Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör ihop noga. Gör en grop i mitten och häll i resten av ingredienserna. Vispa ihop ordentligt och låt blandningen stå i 10-15 minuter.

Värm upp en stekpanna till medelvärme, ha i lite smör. Gör pannkakor av ca 3/4 dl smet och stek ca 5 minuter på ena sidan (eller tills du ser bubblor i smeten). Vänd pannkakan försiktigt och stek ca 3 minuter till på andra sidan eller tills den är gyllenbrun. Servera med lönnsirap och smör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar