1/17/2016

Ansvarsfulla plättar.


Jag säger som min husgudinna Lotta Lundgren - det finns inget odugligt eller oansvarigt med att servera pannkakor (eller plättar i det här fallet) till ett av dagens huvudmål. Det gäller speciellt när plättarna ifråga är fulla med morötter och tillsammans med keso och lingon smakar förvånansvärt likt raggmunk - och raggmunk vet vi ju alla är gammal husmanskost och därmed utan knussel direktkvalificerat som "ordentlig mat".

Om du inte bryr dig om att klassificera din mat som bra eller dålig?
Det här är jäkligt gott. Det är anledning nog.


Morots- och havreplättar med lingonkeso
(via Vardag.nu)
2 dl havregryn
3 dl mjölk
1 ägg
0,75 tsk salt
100 g morot, 1 medelstor
smör

lingonkeso:
1 burk keso, ca 250 g
2-3 msk rårörda lingon

Slarvmixa havregrynen snabbt med en stavmixer. Blanda med mjölk, ägg och salt, låt svälla under tiden du skalar och river morot (jag grovrev min). Rör ihop alla plättingredienser till en smet. Stek små plättar på medelhög värme. Blanda keso och rårörda lingon och servera till plättarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar