1/23/2016

Raggiga linsmunkar.

Jag återkommer till temat "mat i plättform" - förra veckan gjorde jag en twist på ett gäng raggmunkar och stoppade ner ett par deciliter linser i dem. Smakmässigt blir raggmunkarna aningens sötare än vanligt, så det behövs ett salt tillbehör för att balansera upp det. Jag hade lingonkeso till, men det går såklart bra att köra på det klassiska tillbehöret - stekt fläsk. I vilket fall en god variant! 




Raggiga linsmunkar, ca 12 st
2 dl kokta röda linser
1 dl mjölk
1/2 dl mjöl
1 ägg
3 potatisar (två finrivna, en grovt riven)
salt, peppar
smör

till servering:
vitkål/rivna morötter
keso
rårörda lingon (viktigast!)

Mixa de kokta röda linserna med mjölken till en slät smet. Blanda i mjöl och ägg till en slät smet och ha i riven potatis, 1/2-1 tsk salt och några rejäla drag med pepparkvarnen. Värm en stekpanna på medelvärme och stek raggmunkar i plättstorlek i smör.



Osthyvla vitkål och/eller riv morötter. Blanda keso och rårörda lingon och servera till linsmunkarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar