5/13/2016

Sommarsallad med mango och lax.



I den här värmeböljan som sköljt över Göteborg den senaste veckan finns det inget annat att göra än att njuta och att laga mat som inte kräver många minuter för att bli klar. Stort plus i kanten om den dessutom är sval/kall och funkar bra till picknick!

Jag föreslår, via Ann-Louise, att snabbt steka på lite lax, slänga ihop en sallad med mango och bönor och sen ge dig ut i solen. Vad väntar du på? Ut!



Stekt lax med mango&bönsallad
en laxfilé/person (ca 125 g)

1 dl svarta bönor, avsköljda (istället för belugalinser)
2 dl edamamebönor, tinade
1 färsk mango alt. 1 paket fryst
2 små kålrabbis
½ liten rödlök
1 näve färsk koriander
(i ursprungsreceptet var det även 1 avokado, som jag inte hade, och mynta, som jag inte tycker om)

lime&lönnsirapsdressing:
2 msk extra virgin olivolja
1 lime, zest och juice
2 msk lönnsirap
1 tsk äppelcidervinäger
(jag la till några nypor chiliflakes)
Skala kålrabbin, mangon och rödlöken. Skär kålrabbin i stavar, mangon i bitar och rödlöken i tunna ringar. Blanda ihop med bönorna. Skaka ihop ingredienserna till dressingen. Salta och peppra laxen och stek i smör på medelvärme. Servera lax och sallad, ringa över dressing efter smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar