6/29/2016

Genialisk pasta med grönkålspesto och smörstekta linser&bönor.

För ett par veckor sen kom jag hem från jobbet, trött, hungrig och utan minsta tillstymmelse till matinspiration - utan större entusiasm kokade jag helt enkelt lite pasta, fräste på lite bönor och linser och linser i lite smör och vände runt allt i en bortglömd grönkålspesto jag hittade i kylen... och sen var jag i mathimmelen. När jag får till såna här genidrag utan att ens anstränga mig - då är det extra synd att jag inte kan gifta mig med mig själv!


Pasta med grönkålspesto och smörstekta linser&bönor, 2 port
färdig grönkålspesto (eller annan pesto)
2 portioner pasta
1,5 dl kokta gröna linser
1 dl frysta edamamebönor
smör
salt, peppar
sesamfrön till pynt

Koka pastan enligt förpackningsanvisningarna. Smält smöret i en stekpanna och fräs linser och bönor på medelhög värme i 5-7 minuter, salta och peppra efter smak. När pastan är färdig, häll av den. Fördela pasta och baljväxtfräs på två tallrikar, toppa med en generös matsked pesto, vänd runt och strö sesamfrön över. Ät och var lycklig!